15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

16 Temmuz 2019 09:45 Ağrı Belediyesi 1616

Ağrı'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenen demokrasi nöbetinde binlerce kişi meydanları doldurdu.
Etkinlikler, Şehitlik Ziyareti, Mevlidi Şerif programı ile başladı. İbrahim Çeçen Üniversitesi 15 Temmuz fotoğraf sergisi ,(AİÇÜ) Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu'nda "15 Temmuz İhaneti ve Ekonomik Kuşatılmışlık Konferansı" ve kortej yürüyüşü ile devam etti.
Konferans sonrası Kongre Merkezi'nin önünde toplanarak Türk bayrakları alan vatandaşlar, rektörlük binasının önüne kadar kortej yürüyüşü yaptı.
Akşam namazının ardından Merkez Cami önünde toplanan kalabalık, Belediye Başkanımız Savcı Sayan ve protokol üyeleriyle Ağrı Valiliği önünde düzenlenen etkinlik alanına kadar yürüdü.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının dinlenmesiyle devam etti.
İl Müftüsü Tandoğan Topçu'nun okuduğu duanın ardından  Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın konuşması ile devam etti.

"Ayakta ölmek, dizüstü yaşamaktan daha onurludur"

Belediye Başkanımız Savcı Sayan'da FETÖ'nün dış devletlerin desteğiyle Türkiye'de 3 yıl önce darbe kalkışmasına giriştiğini söyledi.
Sayan, şöyle konuştu:
"Ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı bugünleri şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bayrağımız, ezanımız, 780 bin kilometrekare vatan toprağımız emin ellerde. Vatandaşlar kendi ülkelerini, bayrağını korumak için FETÖ terör örgütünün darbe girişimine çıplak elleriyle tanklara 'Dur' dediler. Demek ki söz konusu vatan olunca dini, dili, ırkı, rengi, zikri, mezhebi ne olursa olsun hepimiz birlikte Türkiye'yiz. Biz bu vatanı kolay bulmadık, kolay da kaybetmeye niyetli değiliz.
Ayakta ölmek, dizüstü yaşamaktan daha onurludur. Bu millet her zaman zulme karşı çıkmıştır."